top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (30. 8. 2024)

Dozimetrické ministerstvo pošt a telegrafů chystá klasickou „reformu“ České pošty - přesně podle katechismu ideologie potrhlého tržního komsomolu..

Zaměstnanci pošty dostanou přidáno

Zaměstnanci České pošty dostanou od říjnové výplaty přidáno přibližně 10%. Zvýšení mezd se dotkne zejména provozních zaměstnanců, uvedl ministr vnitra V.Rakušan (STAN). Umožnila to stabilizace hospodaření podniku. Pošta od státu nebude požadovat další úhradu nad rámec vyplácených 1,5 mld.Kč ročně.

Balíkovna jako poskytovatel komerčních poštovních služeb by se měla od České pošty oddělit do samostatné společnosti od 1.dubna 2025. Nějakou dobu zůstane ve vlastnictví státu, aby se ukázalo, jak dokáže samostatně fungovat, uvedl generální ředitel M.Štěpán.

.. ziskové části státního podniku se odtrhnou a zprevítizují. Stát si naopak ponechá tu ztrátovou část, kterou začne v důsledku narůstající ztráty opět „reformovat“.


Vobořil: Příliš dlouhé tresty za drogy

Odstupující protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil zkritizoval, že 14% vězňů v ČR si odpykává trest za drogy. Za příčinu označil příliš dlouhé tresty. Podle něj je navíc většina z těchto lidí za mřížemi kvůli konopí, což označil za paradox i vzhledem k uvolnění přístupu v dříve nejpřísnějších státech jako Thajsku, USA či Maroku.

Mezi aktuálními problémy jmenoval herní závislost mladých lidí.

Vobořil bude od září nadále působit jako spolupracující expert na odboru strategií a analýz při Úřadu vlády.

No jo,. ale vyřešený případ je vyřešený případ.. na policii i u státních zasTupců. Holt chytit a usvědčit z šíření toxikománie babku, která si patlá na bolavá záda nebo klouby konopnou mastičku vlastní výroby a vůbec se s tím netají, případně e-shopistu zcela legálně prodávajícího zcela legální zboží pro hydroponiku, je mnohem jednodušší a bezpečnější, než chytat velké dealery tvrdých drog. A navíc z takových „delikventů“ ani nekouká rozumný úplatek.


Produkce ministra pro zpackání digitalizace Bartoše připomíná pohádky Hanse Christiana Andersena - většinou se z toho v průběhu vyprávění vyklube pěkný horor.

Bartoš: Systém zák. požadavky splňuje

Systémy digitalizace stavebního řízení i po dvou měsících od spuštění vykazují objektivní potíže. Přesto je projekt po osmi týdnech obtížné hodnotit, řekl vicepremiér pro digitalizaci a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti).

Zákonné požadavky systémy podle něj splňují. Další funkcionality se budou dodávat. Nové funkce v Informačním systému stavebního řízení (ISSŘ) využívaném úředníky se budou doplňovat v říjnu, po soutěži na novou zakázku. Plnění současné zakázky na jaře zablokoval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Ne, ne a ne! Já mám všechno v pořádku.. akorát mi to teď kazí ÚHOS.

Blažek kárnou žalobu nepodá

Ministr spravedlnosti Blažek nepodá kárnou žalobu na soudce Krajského soudu v Brně, kteří uložili muži za opakované znásilnění nevlastní dcery podmíněný trest. Blažek uvedl, že by to bylo jen mediální gesto. Nejvyšší soud v červenci konstatoval, že krajský soud uložením podmíněného trestu porušil zákon.

Don Pablo nechce dělat mediální gesta..a proto nepodá kárnou žalobu na soudce, co porušili zákon.


Úst.stížnost na výjimku pro Chvaletice

Nevládní organizace Hnutí Duha a Greenpeace a právní expertní skupina Frank Bold podaly ústavní stížnost na výjimku pro vypouštění emisí rtuti a oxidů dusíku, kterou od úřadů získala elektrárna Chvaletice v letech 2019 až 2021.

Za protiústavní považují i to, že výjimka byla elektrárně udělena navzdory jejímu negativnímu hodnocení dle metodiky ministerstva životního prostředí.

Nesouhlasí také s tím, že vypuštění více než tuny toxické rtuti soudy označily jako činnost, při níž nebude závažně znečištěno životní prostředí..

Jj, my víme.. výroba elektřiny z ideologicky závadných zdrojů je protiústavní.


Borrell: Odstranit omezení pro údery

Země EU musí odstranit omezení pro používání zbraní poskytnutých Ukrajině, prohlásil ve čtvrtek v Bruselu šéf unijní diplomacie Josep Borrell. Ukrajinci podle něj musí mít možnost mířit na místa, odkud je Rusové bombardují a ostřelují. Řekl to před setkáním ministrů zahraničí EU, jehož se se účastní i ukrajinský ministr Dmytro Kuleba.

Podle Kuleby Ukrajina již několikrát prokázala, že Rusko dokáže porazit, potřebuje ale pomoc a podporu spojenců. Získat povolení k zásahům také proti legitimním vojenským cílům v Rusku, je podle něj zásadní.

..a protože legitimním vojenským cílem je podle NATO třeba i televizní vysílač nebo ambasáda cizího neutrálního státu, errorkomisař přes „diplomacii“ Borrel se dožaduje třetí světové války. Jménem civilizace!


V USA budou volit nové nájemníky Bílého baráku. A proto: Sliby se slibují a blázni se radují.

Harrisová: Frakování nezakážu

Američtí voliči jsou připraveni na novou cestu vpřed, uvedla viceprezidentka Kamala Harrisová v prvním rozhovoru, který poskytla televizi CNN jako nominovaná kandidátka na prezidentku. Rozhovoru se účastnil také její kandidát na viceprezidenta Tim Walz, který je guvernérem státu Minnesota.

Harrisová přislíbila, že v případě zvolení prezidentkou ani nezakáže kontroverzní metodu frakování při těžbě, ani nepřeruší dodávky zbraní Izraeli. Slíbila také, že pokud bude zvolena, pak lidé, kteří do USA vstoupí nelegálně, ponesou důsledky.

..a budou například muset povinně hlasovat pro kandidáty Demokratické strany v každých dalších volbách.


Obvyklé řešení - ještě důkladněji odzbrojit obyvatelstvo a zvýšit pravomoci represivních složek státu

SRN zakazuje nože a mění podmínky azylu

Německá vláda změní migrační a azylové podmínky a rozšíří zákazy nošení zbraní včetně nožů. Ministři oznámili zákaz vystřelovacích nožů, zpřístupnění systému rozpoznávání obličejů vyšetřovatelům a posílení pravomocí policie. Na akcích s velkým počtem lidí a nádražích je zakázáno nošení i jiných nožů.

Žadatelé o azyl označovaní jako dublinské případy budou dostávat nižší dávky. To jsou ti, kteří nepožádají o azyl v první zemi EU, do níž vstoupí. Běženci také mohou přijít o ochranu, pokud navštíví svou vlast bez pádného důvodu, jakým je například pohřeb v rodině.

V Malé Británii platí téměř absolutní zákaz nošení nejen nožů, ale vlastně všeho, co lze použít podobným způsobem. Na počet útoků to nemá ani ten nejmenší pozitivní vliv. Jestli ono to nebude tím, že zločinci zákaz nerespektují.. a mohou si navíc být jistí, že jejich plánované oběti budou naprosto bezbranné.


Velvyslanec Ruska na oslavách SNP

Slovenský prezident Pellegrini na oslavách 80. výročí začátku Slovenského národního povstání (SNP) vyzval k překonání názorových rozdílů. Ceremoniálu v Banské Bystrici se účastnili ministři, exprezidenti Schuster, Gašparovič a Kiska, i ruský velvyslanec Bratčikov.

..a proto „liberální“ slovenská opozice a bratislavská i pražská kavárna se kvůli přítomnosti ruského velvyslance kolektivně vztekají a spouštějí spřátelené hnojomety na plný výkon.


98 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Svět ruskýma očima 787

Podle  Vladimira Putina je jedním ze základních úkolů kazaňského summitu BRICS přijetí nového statusu partnerských zemí Bělorusko...

K postoji ÚSTR k učebnici dějepisu

ÚSTR projevil nelibost nad tím, že autoři jakési učebnice mátli její možné uživatele dezinformací o některých positivech minulého režimu....

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page