top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (4. 9. 2024)

Ještě včera si generální prokurátor Igor Mříž stěžoval na soudní osvobozování Pelty, a pražský Městský soud promptně zareagoval podle zadání - jako obvykle

Soud: Peltovi 5,5 roku, pokutu a zákaz

Soud uložil bývalému šéfovi českého fotbalu Miroslavu Peltovi 5,5 roku vězení, pětimilionový trest a pětiletý zákaz činnosti ve vedení korporací. Někdejší náměstkyni ministerstva školství Simonu Kratochvílovou potrestal šesti lety za mřížemi, dvoumilionovým trestem a šestiletým zákazem působit ve vedoucích funkcích veřejné správy, které zahrnují správu majetku.

V pořadí již třetí verdikt v kauze zmanipulování státních sportovních dotací není pravomocný, oba obžalovaní vinu odmítají.

Začíná další etapa oblíbeného sportu české justice - nekonečného mistrovství světa v soudním ping-pongu.


Ombudsman proti rušení dalšího učitele

Veřejný ochránce práv Křeček a jeho zástupce Schorm nesouhlasí s navrhovaným zrušením dalšího pedagoga pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami. Změna se do návrhu dostala až po připomínkovém řízení. „Neproběhla široká odborná diskuse,“ uvedl Schorm.

V roce 2019 dostalo doporučení na druhého pedagoga téměř 200 dětí, loni 500. Jde mj. o děti autistické, s logopedickou vadou nebo učící se po úrazu doma. Asistent pedagoga v těchto případech nestačí, protože nemůže učit.

Dokázal by mi někdo rozumně vysvětlit, proč jsme ve jménu svaté inkluze a pod nátlakem „lickoprávních“ neziskovek a Brusele museli zrušit speciální školy, které zajišťovaly dětem se „speciálními vzdělávacími potřebami“ to nejlepší možné vzdělání v prostředí, které zahrnovalo mimo jiné kvalifikované a speciálně vyškolené pedagogy? A nahradit to drahým polofunkčním bastlem, poháněným zaslepenou ideologickou představou že třítýdení rychlokurs a „asistenti“ nahradí víceleté studium speciální pedagogiky?


Dostavba JE Dukovany začíná zcela tradičně klasickými soudně byrokratickými tanečky bez konce okolo výběru zhotovitele.

EDF napadla tendr kvůli výběru KHNP

Francouzská EDF v odvolání proti tendru na stavbu jaderných bloků v Dukovanech primárně napadla rozhodnutí o výběru korejské KHNP, Westinghouse své argumenty směřoval k využití bezpečnostní výjimky. Důvody v úterý zveřejnil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Obě firmy odeslaly své návrhy v posledním srpnovém týdnu, kdy ÚOHS pouze potvrdil, že návrhy obdržel.

V obou věcech byla zahájena správní řízení, jejichž délku není v současné době možno s ohledem na věcnou i procesní složitost předvídat, uvedl ÚOHS.

Ano, vypadá to, že EDF i Westinghouse mají pravdu - zakázku měl dostat Rosatom. Už nejmíň před patnácti lety.


KoZa pod vedením předurčených Vládců Vesmíru z Washingtonu neomylně pokračuje po „vietnamské“ trajektorii eskalace konfliktu..

Reuters: USA asi poskytnou střely JASSM

USA jsou blízko souhlasu s poskytnutím střel dlouhého doletu JASSM Ukrajině. Kyjev ale bude muset počkat několik měsíců, než budou vyřešeny technické záležitosti. Zařazení těchto střel vzduch-země do balíčku pomoci pro Kyjev by mělo být oznámeno letos na podzim, uvedly tři zdroje agentury Reuters.

Tyto střely by mohly Rusko přinutit k přesunu zásobovacích skladů stovky kilometrů do hloubi ruského území.

Německo chce Ukrajině zaplatit šest nových protivzdušných systémů Iris-T SLM a dalších šest koupí pro svou armádu. V úterý o tom informoval Reuters.

A nikdo nechce být tím, kdo zavelí k ústupu. Takže.. Prostě se tam namontujeme!


„Khaki triko“ dál posiluje Ukrajinu..

Demise ukrajinských ministrů

Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba podal demisi, informovaly agentury Reuters a AP s odvoláním na předsedu ukrajinského parlamentu Stefančuka.

Ve středu nabídli demisi ministři strategického průmyslu, spravedlnosti a životního prostředí. Žádost o odvolání podala i vicepremiérka pro evropskou a euroatlantickou integraci Stefanišynová a vicepremiérka a ministryně pro reintegraci okupovaných území Vereščuková.

Změny mají vládu posílit, jak to Ukrajina potřebuje, uvedl poté v nočním projevu prezident Zelenskyj.

.. a mezitím krysy opouštějí loď


Bude hůř! Zvěsti z Brusele praví, že bankster Síkela dostane na povel evropskou energetiku - tedy to, čemu vůbec nerozumí a co nezvládal ani na národní úrovni.

Die Welt: Síkela dostane energetiku

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová už rozhodla o obsazení klíčových postů ve svém novém týmu, energetické portfolio připadne českému ministru průmyslu Jozefu Síkelovi. S odvoláním na své zdroje o tom informoval portál deníku Die Welt. Podle něj by von der Leyenová sestavu nové Komise mohla oznámit už tento týden. Pokud se informace potvrdí, získá Česko oblast, kterou si přálo.

Premiér Fiala nebude informaci komentovat. Ne všechny informace, které se objevují, jsou přesné, řekla jeho mluvčí.

Tedy, já jsem věděl, že Uršula von der Pfizer je blbá a všehoschopná, ale tohle vypadá, že jsem ji stejně značně podcenil.


Zatykač na „neviditelného prezidenta“ Venezuely Urrutiu

Venezuela: Zatykač na Gonzáleze

Venezuelský soud vydal zatykač na politika Edmunda Gonzáleze Urrutiu. Prokuratura ho viní mj. z uzurpování funkce, padělání dokumentů, sabotáže či spiknutí, jehož se měl se šéfkou opoziční aliance Maríou Corinou Machadovou dopustit zveřejněním zápisů z volebních místností a tvrzením, že červencové prezidentské volby vyhrál. Volební komise tvrdí, že byl opět zvolen Maduro.

Vydání zatykače odsoudily Chile, Argentina a několik dalších zemí regionu. González se na veřejnosti neobjevil od 30.července, k aktuálnímu dění se ale vyjadřuje na síti X.

Asi ho z americké ambasády nechtějí pouštět na vycházky, aby se jim neztratil nebo nezfušoval nějakou další invazi po zuby ozbrojených neziskovkářů..

Venezuelský soud si Urrutiu několikrát předvolal v souvislosti s výsledky voleb a chtěl předložit ty důkazy, které údajně má. Urrutia se nikdy nedostavil - že prý se obává zatčení. Teď je na něj vystaven zatykač.

Co myslíte, co by se s asi stalo, kdybyste nerespektovali předvolání k soudu.. třeba v pilíři „liberální“ demokracie USA?

Ano, správně: Soud by nařídil vás zatknout. A nikdo by se tomu nedivil. Dokonce ani váš vlastní právník.

119 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Svět ruskýma očima 787

Podle  Vladimira Putina je jedním ze základních úkolů kazaňského summitu BRICS přijetí nového statusu partnerských zemí Bělorusko...

K postoji ÚSTR k učebnici dějepisu

ÚSTR projevil nelibost nad tím, že autoři jakési učebnice mátli její možné uživatele dezinformací o některých positivech minulého režimu....

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Sep 04

Dokázal by mi někdo rozumně vysvětlit, proč jsme ve jménu svaté inkluze a pod nátlakem „lickoprávních“ neziskovek a Brusele museli zrušit speciální školy, které zajišťovaly dětem se „speciálními vzdělávacími potřebami“ to nejlepší možné vzdělání v prostředí, které zahrnovalo mimo jiné kvalifikované a speciálně vyškolené pedagogy?

To je proste , vase budoucnost je nezadouci a tudiz je treba vas znicit tim ze se z vasich vzdelavacich systemu udelaji tyto paskvyly jez nebudou produkovat nic kompetentniho , viz nenapadne se stale snizujici rozpocty na vzdelavani

Like
bottom of page