top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (5. 8. 2024)

Piráti se plně a definitivně integrovali do řad asociálních kmotrů z ODS a TOP-09

Zpětně brzdit růst výhodných penzí?

Piráti, TOP 09 a ODS chtějí ve sněmovně prosadit na několik let pomalejší valorizaci penzí pro lidi, kteří za výhodnějších podmínek odešli do předčasného důchodu v předchozích dvou letech.

V roce 2021 požádalo o předčasnou penzi 32.000 lidí, rok poté dvojnásobek a loni 100.000. Vláda podmínky zpřísnila.

„Člověk, který pracoval déle, dostává nižší důchod až o 2000 Kč, ačkoliv do systému odvedl více peněz. Ti, kteří dostávají dneska více, by měli o něco pomalejší valorizaci po několik let,“ řekl šéf poslanců Pirátů J.Michálek.

Mohl by někdo nějak šetrně vysvětlit námořnímu lupiči Michálkovi, že do předčasného důchodu se chodí většinou v případech, kdy člověk přijde o práci v době, kdy už má na předčasný důchod nárok a protože není pirátský poslanec, novou práci by pár let před důchodem sháněl dost blbě? No jo, já vím, nemohl. Poslanci pětidemolice na pochopení tak komplikované skutečnosti většinou nemají potřebné vybavení funkčními mozkovými buňkami. A těm, co ho náhodou mají, je to zase úplně fuk.


Bartoš má čas do konce srpna

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti) má podle koaličních partnerů čas napravit chyby v digitalizovaném stavebním řízení do konce srpna. Šéf poslanců TOP09 Jan Jakob předpokládá, že nebude-li systém perfektní na konci prázdnin, Bartoš vyvodí osobní odpovědnost. Řekl to v TV Prima. Po rezignaci Bartoše volají opoziční ANO a SPD.

Jakob zdůrazňoval, že změna stavebního řízení byla nutná. Až bude systém funkční, stavební řízení se zjednoduší.

Bartoš na síti X reagoval na připomínky Platformy pro zdravý stavební zákon.

..a když chyby neodstraní, ukrajinský místodržící v Praze a premiér České republiky Signál I. Fiala možná bude muset Pirátu Bartošovi odsignalizovat žádost o souhlas s odvoláním Piráta Bartoše z funkce ministra a jeho nahrazení někým alespoň částečně příčetným. Což bude v současném Pirátstvu asi dost neřešitelný problém..


Praha instaluje lampy - nabíječky e-aut

Lamp, které svítí a zároveň nabíjejí elektromobily, je v Praze zatím 13, do konce roku má přibýt dalších asi sto. Brno má jednu a v instalacích hodlá pokračovat. Ostrava, Plzeň a Karlovy

Vary zřizují jen dobíjecí stanice.

Pouliční lampa ve skříni ve spodní části ukrývá dobíjecí stanici s konektorem pro připojení kabelu. Většina má dva dobíjecí body. Nabíjení funguje jako u běžných stanic. Parkovací místa jsou vyhrazena e-autům. Řidič zaparkuje, zaplatí, připojí vůz do zásuvky a dobíjí. Buď se zaregistruje a dostane čip pro výhodnější cenu, nebo zaplatí QR kódem.

Takže kromě elektrovehiklu bude šťastný majitel potřebovat ještě šmatlafoun a dost času na sezení v autě. Nebo strážného, který bude dohlížet na kabel, aby se náhodou neodebral do nejbližších sběrných surovin.


V Gaze stále nic nového..

Další nálety na budovy škol v Gaze

Nejméně 25 Palestinců zemřelo a mnoho dalších bylo zraněno při izraelském úderu na dvě školy ve městě Gaza, uvedla palestinská agentura WAFA. Podle ní v budovách byli uprchlíci z jiných částí Pásma Gazy. Armáda Izraele tvrdí, že Hamás budovy užíval k plánování útoků.

Jde o třetí izraelský úder na školy ve městě Gaza v tomto týdnu, ve čtvrtek při tom zemřelo podle palestinských záchranářů nejméně 15 lidí a v sobotu další úder na školu zabil také nejméně 15 Palestinců. Izrael ve všech případech uvedl, že cílil na ozbrojence.

..a ti civilisti se mu furt nezodpovědně pletou do rány. Aneb, jak praví jistá moravská lidovka: „střelil na lišku, trefil Maryšku“


Anglie: Útok pravičáků na hotel

Dav demonstrantů se pokusil v neděli vniknout do hotelu v Rotherhamu na severu Anglie, kde jsou ubytováni žadatelé o azyl. Na záběrech jsou rozbitá okna. Premiér Starmer útok označil za krajně pravicové násilnictví. Od sobotního večera bylo zadrženo 147 lidí.

Násilné střety opět propukly v řadě dalších britských měst. Výtržnosti vypukly poté, co v pondělí muž v masce zabil nožem v budově taneční školy tři dívky a 10 lidí zranil. Na sociálních sítích se objevily lži, že útočil imigrant muslim. Podle policie podezřelý pochází z křesťanské rodiny v Cardiffu.

Jestli to náhodou nebude důsledek toho usilovného politicky motivovaného tutlání identity známých pachatelů, aby se zabránilo zneužívání situace „pravicovými extrémisty“. Když chybí informace, šíří se fámy. Odjakživa. Jenom dnes trochu rychleji. Ne, to vám nedělá Putin. To vy a to vaše „aby toho někdo nezneužil..“ holt má nepříjemné vedlejší účinky. Asi jako sekera použitá proti bolesti hlavy.


Venezuela: Demonstrace v Caracasu

Tisíce lidí v sobotu dorazily na demonstraci ve venezuelské metropoli Caracasu, kterou svolala šéfka hlavní opoziční aliance Machadová. Opozice i některé země regionu viní autoritářskou vládu prezidenta Madura, že opět zmanipulovala výsledky hlasování, když po volbách hlavy státu volební komise vyhlásila vítězem opět Madura, aniž zveřejnila kompletní výsledky. V Caracasu vyšli demonstrovat i příznivci vlády.

..ovšem jejich počet je natolik tajný nebo nevhodně vysoký, že nám ho redakce teletextu ČT-09 nemůže ani naznačovat.


Putinovi agenti opět znečistili Seinu tak, že se v ní nedá „bezpečně“ plavat.

Špína v Seině ruší trénink triatlonistů

Triatlonisté se na olympijských hrách v Paříži nedočkají tréninku v Seině ani před závodem smíšených štafet, který je na programu v pondělí. Po deštích v řece opět stouply hodnoty znečištění nad povolenou hranici.

Kvůli zhoršené kvalitě vody po vydatných deštích přišli triatlonisté o oba tréninky před individuálními soutěžemi. V Seině se mají 8. a 9. srpna konat také závody v dálkovém plavání.

Organizátoři do vyčištění Seiny investovali 1,4 miliardy eur (35,5 mld.Kč), mj. vybudovali nádrže na odpadní vody.

Já jsem tedy jenom „ten blbej elektrikář“, ale připadá mi, že místo nádrží na sračky by to asi chtělo věc, které se říká čistírna odpadních vod.

124 zobrazení2 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Svět ruskýma očima 787

Podle  Vladimira Putina je jedním ze základních úkolů kazaňského summitu BRICS přijetí nového statusu partnerských zemí Bělorusko...

K postoji ÚSTR k učebnici dějepisu

ÚSTR projevil nelibost nad tím, že autoři jakési učebnice mátli její možné uživatele dezinformací o některých positivech minulého režimu....

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rosťa
Aug 05

Dovolil bych si s kolegou 'oh' polemizovat. Francie se posr... celá, tak výkonnou čističku nikdo nevyrobí.

Like

Bavor V.
Bavor V.
Aug 05

Pokud někdo dostává až o 2 000 ,- méně, nemohl do systému odvést více než ten, kdo i v předčasném )důchodu dostává více. Jenže tohle chtít vysvětlit Michálkovi nelze. Blbovi nevysvětlíš.

Like
bottom of page