top of page
  • oh

Z teletextu ČT-09 (9. 9. 2024)

Obvyklý výsledek práce seriózních médií. Víme, že pořád nic nevíme jistě, ale zásluhou Error komis nás při tom nevědění už nedezinformují Russia Today a Sputnik.

Dvořák: Síkela by v EK mohl mít obchod

Jozef Síkela (STAN) zřejmě bude eurokomisařem pro obchod. Blíží se to obchodu, ale rozhodnuto není, situace se může ještě změnit, řekl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN). Reagoval tak na dotaz moderátora, zda může tyto informace potvrdit.

Nominace na místa jednotlivých evropských komisařů by měla oznámit předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová. Portál deníku Die Welt v úterý s odvoláním na své zdroje napsal, že českému ministru průmyslu a obchodu Síkelovi připadne energetické portfolio.

Ono je vlastně jedno, jakou část evropské ekonomiky bude bankster Síkela ničit. Pro tento účel je zcela univerzální.


Ministr nezaměstnanosti a asociálních věcí by si rád koupil přízeň voličů a už přišel na to, že podřízených je mnohem víc než vrcholových „moneyžerů“.

Jurečka chce zvyšovat platy cíleně

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) chce v následujícím týdnu připravit návrh, který by navyšoval platy státních zaměstnanců ne plošně, ale víc těm, kteří je mají nižší. Jurečka to řekl na CNN Prima News.

Vláda odborům přislíbila zvýšení objemu financí na platy ve veřejném sektoru od ledna 2025 o 8 procent, v absolutních částkách by mohlo jít o růst o více než 24 miliard korun.

„Uděláme rozpis podle té potřebnosti,“ řekl ministr. Poté ho chce projednat se zástupci odborů.

.. a pak to pětidemolice celé shodí ze stolu, protože Úspory, Ukrajina a Ministerstvo Války


Pirát Bartoš překvapivě poskytl pravdivou informaci, když řekl: „Já nemyslím..“

Bartoš: Vyhrála společnost Servodata

Soutěž na dodávku systému pro digitalizaci stavebního řízení vyhrála firma Servodata. V pořadu TV Nova Za pět minut dvanáct to řekl ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti). Původnímu dodavateli, firmě InQool zakázal plnění smlouvy na dodávku systému ÚOHS. Zákaz začne platit 23. září.

Za průtahy a potíže s digitalizací stavebního řízení čelí Bartoš již delší čas kritice hlavně ze strany opozice, výhrady ale zaznívají i z vládní koalice. Bartoš řekl, že si nemyslí, že by někdo nový na jeho ministerském místě dotáhl projekt lépe než on.

Někdo nový na Bartošově křesle by asi udělal nejlíp, kdyby celý ten svinčík nechal vyvézt na skládku a začal znova. Jenže to by chtělo novelizaci odkládající (zpětně) účinnost stavebního zákona, což by znamenalo, že Pětidemolice by musel přiznat chybu. Proto k tomu nedojde.

Milá redakce, to že Bartošův digitální výplod kritizují politici, nic neznamená. Téměř každý politik udělá cokoli, jen aby se dostal na obrazovku. Podstatný průser je, že to kritizují všichni, kdo s tím paskvilem musí pracovat.

„Vývojem se bavíme už více než 13 let, máme za sebou přes 220 dokončených projektů a více než stovku spokojených zákazníků.“ (z webu InQuool) On Pirát Bartoš byl vlastně také spokojený zákazník.

Jj, v tom to bude. Vývoj čehokoli funkčního nebývá obvykle zábava. Je to sice naplňující, ale taky pořádně tvrdá práce. Když se u toho bavíte, nejspíš děláte něco špatně a zůstávají za vámi chyby.

Servodata se alespoň nestydí uvádět na webu konkrétní jména těch spokojených zákazníků. Tak uvidíme.


Rusové tvrdí, že ovládli Novohrodivku

Ruské síly převzaly kontrolu nad městem Novohrodivka, které leží v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Novohrodivka leží jihovýchodně od Pokrovsku a je jedním z posledních měst ve směru na tento důležitý dopravní uzel, který se okupanti snaží dobýt. Kyjev se k tomu zatím nevyjádřil.

Analytici z projektu DeepState, který je považován za blízký ukrajinské armádě, předtím uvedli, že Rusové obsadili obec Nevelske a postoupili do Krasonohorivky, což jsou obce, které se nacházejí dál jihovýchodně od Pokrovsku.

To všechno musí být zákeřné proruské dezinformace - nacbatalión Azov přeci již v sobotu prohlásil, že oni frontu stabilizovali a ukrajinská vrchní guma Syrskij si od pátku je jistá, že Rusové už šest dní nikam nepostoupili.


Izrael: Demonstrace za rukojmí

Na půl milionu lidí se podle organizátorů zúčastnilo v sobotu večer demonstrace v Tel Avivu za uzavření dohody o propuštění rukojmích, které již 11 měsíců v Pásmu Gazy zadržuje palestinské teroristické hnutí Hamás. Dalších 250.000 účastníků demonstrací organizátoři protestu napočítali po celé zemi.

Informoval o tom zpravodajský web The Times of Israel (ToI), který upozornil, že při takové účasti by šlo o největší demonstraci v historii Izraele. Netanjahu v neděli v souvislosti s protesty podle serveru Tol prohlásil, že Hamás se snaží zasít rozkol.

Hamás se vůbec snažit nemusí - na zasévání rozkolu do izraelské společnosti zcela postačuje Nentanjahu s tou bandou uječených fanatiků, které si natahal do vlády jen proto, aby se udržel u moci a tím i mimo izraelský kriminál.


Nálet Izraele na voj. cíle v Sýrii

Nejméně sedm lidí včetně tří syrských civilistů zemřelo v neděli pozdě večer při sérii izraelských vzdušných úderů na několik vojenských objektů včetně vědeckého výzkumného střediska na západě Sýrie. Uvedla to v noci na pondělí agentura AFP s odvoláním na nevládní Syrskou organizaci pro lidská práva.

Ano, mírumilovný Izrael z donucení a v sebeobraně bombardoval agresivní Sýrii.


González chce ve Španělsku azyl

Venezuelský opoziční kandidát na prezidenta Edmundo González Urrutia, který podle opozice i některých zemí vyhrál červencové volby nad Nicolásem Madurou, v neděli dorazil do Španělska. Přistál na vojenské základně Torrejón de Ardoz.

González chce ve Španělsku požádat o azyl. Španělský ministr zahraničí Albares již dříve uvedl, že Gonzálezovu žádost o azyl vláda projedná a vyhoví jí.

„Můj odjezd z Caracasu doprovázely činy nátlaku, donucení a hrozby,“ uvedl González. Chce pokračovat v boji za svobodu a obnovu demokracie ve Venezuele.

Venezuela tak získává již druhého exilového (doživotního) prezidenta.. jen nevím, který z nich teď bude moci disponovat venezuelskými aktivy ukradenými britskou Bank of England za laskavé asistence britské „justice“. (Tedy, jestli z toho zlata ještě něco zbylo.)

167 zobrazení3 komentáře

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Svět ruskýma očima 787

Podle  Vladimira Putina je jedním ze základních úkolů kazaňského summitu BRICS přijetí nového statusu partnerských zemí Bělorusko...

K postoji ÚSTR k učebnici dějepisu

ÚSTR projevil nelibost nad tím, že autoři jakési učebnice mátli její možné uživatele dezinformací o některých positivech minulého režimu....

3 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Bavor V.
Bavor V.
Sep 09

Pravil Bartoš, že už běží 15 tisícovek ze 16 tisícovek digi podání. Akorát se o nulu spletl. Je to sice 15, ale stovek, nikoli tisíc.

Like
oh
Sep 09
Replying to

No.. nula přeci není nic. 😂


P.S. Šetrné vysvětlení významu nuly pro Piráta Bartoše od Mirka Černého.

Like
bottom of page