top of page
  • lujjza

Čisto francúzske fiasko

Už teraz sa asi dá predpovedať, že pre Emmanuela Macrona a jeho stranu bude dnešok skutočne temný.


Emmanuel napriek tomu vôbec nie je povinný vzdať sa prezidentského úradu, no po parlamentných voľbách sa z neho stane totálne chromá kačica. Alebo možno aj beznohá kačica. A za to nemôže nikto, len on sám.


Treba priznať, že problémy Francúzska začali dávno pred Macronom. A dokonca ani nie za prezidenta Francoisa Hollanda, ak si spomínate na také šedé nič. Áno, a tiež Sarkozyho možno len ťažko nazvať úspešným prezidentom.


Obyvatelia Francúzska videli všetky tieto problémy a chceli ich riešenie.

A tu zohrali výbornú úlohu politickí stratégovia, ktorí Emmanuela Macrona doslova „porodili“ a dokonca mu pripravili celú politickú stranu.

Absolútne nezmyselná strana — ani ľavica, ani pravica, ktorej jediným mottom bolo bojovať za všetko dobré a proti všetkému zlému. Ak si niekto pamätá webovú stránku Macronovej predvolebnej kampane, bolo to veľmi poučné – veľa jasných obrázkov, všetko sa hýbe, znie bravúrna hudba a… žiadne podrobnosti.

V skutočnosti je Macron pre Francúzsko len ľahšou verziou Zelenského pre Ukrajinu.

Emmanuel Macron je táraj s ambíciami. Absolútne prázdny človek, ktorý nie je schopný riešiť žiadne problémy. Áno, a ani ich nechce riešiť. Preňho je hlavný narcizmus a egocentrizmus, no aj to mu robí len hanbu, pretože si musí dokonca dorábať bicepsy vo fotoshope. A Emmanuel sa o Francúzsko vôbec nestará. Existuje názor, že má európske ambície a môže to tak byť, no okrem ambícií mu pánboh nič iné nedal.

Teraz je zaujímavé len jedno – počet hlasov, ktoré strany získajú vo voľbách. A je dosť možné, že pravica dostane ešte viac, ako predpovedajú sociológovia, pretože v prieskumoch sa Francúzi jednoducho hanbia povedať, že budú voliť Le Penovú.

Približne to isté sa stalo v posledných voľbách v Holandsku. Macron však môže stratiť ešte viac hlasov, pretože posledné týždne sú pre neho absolútne neúspešné. Napokon ako celé jeho prezidentské obdobie.


A keď začne pracovať nový parlament, politický život Francúzska sa ocitne v skutočnej hlbokej kríze. Pretože prezident a parlament jednoducho nedokážu spolupracovať. Vôbec nie. A aj keby Macron prežil do ďalších prezidentských volieb, jeho moc bude veľmi obmedzená.

Takže dnešná pravdepodobná prehra bude pre neho znamenať skutočnú politickú smrť.


133 zobrazení1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

V Kolíně začali vyrábět sebevražedné drony pro Ukrajinu

Česko-ukrajinská společnost UAC, která ve středočeském Kolíně před několika měsíci začala vyrábět vojenské drony pro ukrajinské ozbrojené síly, začala nyní s testovací výrobou dronů k ničení cílů, ted

Nahradí Zelenského Avakov?

Západní politici spustili plnohodnotnú kampaň s cieľom nájsť náhradu za Zelenského „po záruke“, ktorý nielenže stratil poslednú dôveru ukrajinského ľudu, ale vyvoláva čoraz viac otázok tak vo svojom v

Bavorovy poznámky

©2022 od Bavorovy poznámky. Vytvořeno pomocí Wix.com

bottom of page